“Akşam Ne Pişirsem?” ya da “İftara Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Ekonomik Yemeklerden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tanımı fikirleri! Kolay ve pratik tanımlarla akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tanımlarımızı deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için mükemmel tekliflerimiz var: Mantar çorbası, soya soslu tavuk, patates salatası ve kazandibi tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram mantar

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 su bardağı tavuk suyu

  • 1 su bardağı süt

  • 1/2 su bardağı krema

  • Tuz

  • Karabiber

Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Mantarları yıkayın ve doğrayın.

2. Soğanı doğrayın ve tereyağıyla birlikte tencereye alın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.

4. Mantarları tencereye ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

5. Tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın.

6. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

7. Krema ve baharatları ekleyin. Tekrar karıştırın.

8. Çorbayı blenderdan geçirin.

9. Servis yapın.

Soya Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 3 yemek kaşığı soya sosu

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet kırmızı biber

  • 1 adet yeşil biber

  • Tuz

  • Karabiber

  • Susam

Soya Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Tavuk göğsünü küçük modüllere kesin ve mısır nişastası ile karıştırın.

2. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve tavukları ekleyin. Tavuklar kızarana kadar pişirin.

3. Sarımsakları ezin ve bir kâseye alın. Üzerine soya sosu, bal, sirke, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

4. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük kesimler halinde kesin.

5. Tavuklar pişince tavadan alın ve bir kenara koyun.

6. Tıpkı tavada biberleri kızartın.

7. Tavukları tekrar tavaya ekleyin ve sosu tavuğun üzerine dökün. Tavuklar sosla kaplanana kadar karıştırın.

8. Servis tabağına alın ve susamla süsleyin.

Patates Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 5 adet büyük uzunluk patates

  • 2 adet havuç

  • 1 adet kırmızı soğan

  • 1/2 demet maydanoz

  • 4 yemek kaşığı mayonez

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı hardal

  • 1/2 limonun suyu

  • Tuz

  • Karabiber

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri ve havuçları kabuklarıyla birlikte haşlayın ve soğumalarını bekleyin.

2. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve maydanozu ince ince kıyın.

3. Haşlanmış patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.

4. Geniş bir kâseye patatesleri, havuçları, soğanı ve maydanozu ekleyin.

5. Başka bir kâseye mayonezi, zeytinyağı, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin ve düzgünce karıştırın.

6. Sosu patateslerin üzerine dökün ve karıştırın.

7. Salatayı birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

8. Servis yapmadan evvel salatayı bir kere daha karıştırın ve servis tabağına alın.

Kazandibi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1/2 su bardağı pirinç unu

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 2 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • Tarçın

Kazandibi Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını tencereye koyup eritin.

2. Pirinç ununu ek ederek, kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar karıştırın.

3. Sütü azar azar ek edin ve karıştırarak pişirin.

4. Şekeri de ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.

5. Vanilya özütünü ekleyin ve ocaktan alın.

6. Kâselere paylaştırarak dökün ve soğumaya bırakın.

7. Başka bir tencereye nişastayı koyun ve üzerine suyu ek ederek karıştırın.

8. Kısık ateşte pişirerek, kıvam alana kadar karıştırın.

9. Kazandibinin üzerine nişasta karışımını dökün ve soğumaya bırakın.

10. Soğuyunca buzdolabında dinlendirin ve üzerine tarçın serperek servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir